Alweer een week voorbij!
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
22 Oktober 2011 | Indonesië, Jakarta Pusat
Wel was het goed om te horen dat wij, samen met de ander NGOs hebben kunnen bewerkstellen dat MTCC door het college van beroep in het ongelijk is gesteld en dus niet voldoet aan de Nederlandse Duurzame Inkoop Criteria.
Het opzetten van monitoring systemen op alle afdelingen van WWF Indonesië gaat goed en gestaag verder. In januari zou in principe kunnen rapporteren op de behaalde resultaten. Maar helaas de discussies over impact indicatoren gaat veel lastiger. Het is lastig om iedereen op 1 lijn te krijgen. Dat het moet gebeuren is voor iedereen duidelijk maar de overeenstemming over het hoe en wat kost meer tijd. Ikzelf heb nu ook even wat tijd nodig om drie dagen discussie te laten bezinken. Veel goede punten zijn besproken maar we moeten nog naar de afronding zoeken! Hopelijk krijg ik de komende dagen inspiratie hier voor! Gelukkig kwam ik ook een oude vriendin tegen die ook met zoiets bezig is op het Plannings Ministry en die zijn nog lang niet zo ver als wij! Soms is het goed om te horen dat we toch al vooruit lopen. De CEO Indonesië zei ook dat onze taak eigenlijk “mission impossible” is.
Straks kom ik gezellig mijn collega Bente tegen die net een weekje in het veld is geweest op Centraal Kalimantan. Kunnen we even lekker bijkletsen.
25 Oktober 2011 - 08:50
Margrietvankampen:
hallo Hans,
het lijkt al nét zo moeilijk te gaan als dem euro-top (mbt Griekenland) afgelopen weekend. Vooral commerciele en financiele belangen, die de ethische aspecten ondersneeuwen. "mission impossible'. Ik wens je veel uithuidungsvermogen en kracht toe en weet dat je gesteund wordt door een grote, onzichtbare achterban - én door de schoonheid van de natuur zelf, die je tegemoet blinkt op je veld-reizen