Happy End voor schildpadden
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
16 April 2010 | Indonesië, Batavia
Dat 'Happy End' in de titel staat is geen toeval, we voeren op dit moment als WNF in Nederland campagne, onder meer tegen overbevissing en ontbossing.
Vandaag met onze collega’s van WWF Indonesië ingezoomd op enkele zeegebieden in Papoea en Maluku waar we projecten hebben (zie foto). Bijvoorbeeld Abun: Abun is een belangrijk gebied voor de voortplanting van de (Pacific Leatherback) schildpad. We werkten vandaag aan een verbeterd management plan. Ons werk gebeurt meestal in nauwe samenwerking met de plaatselijke overheid, maar zeker ook met de lokale bevolking. Dus een goede strategie is erg belangrijk.
In het project doen we ook studies naar de biodiversiteit en de veranderingen in de biodiversiteit (en het in kaart bregen van de bedreigingen voor de schildpadden). Ook het tegen gaan van illegale activiteiten is belangrijk. Die kun je eigenlijk maar op een manier terugdringen.. daarvoor zijn alternatieve inkomsten voor de lokale bevolking nodig (bijvoorbeeld duurzame visserij en landbouw die niet ten koste gaat van de natuur).