Eindigen met tijgers en olifanten!
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
04 Mei 2010 | Indonesië, Batavia
Net terug van Durian (de beroemde stinkvrucht) eten! Precies tegenover het hotel zijn er twee stalletjes die Durian verkopen. Ik word daar vaste klant. Zij kende mij nog van afgelopen januari toen we ook elke avond Durian aten! Ik ben dol op die vrucht! Zie foto!
Het is een goede manier om even de problemen van ontbossing op Sumatra te vergeten. Vandaag de hele dag gekeken hoe de negatieve ontwikkelingen (vooral oliepalmplantages, houtkap) kunnen worden terug gebracht en de populaties tijgers en olifanten behouden kunnen worden! Een zware taak, maar er zijn kansen! Het mooie is dat de overheid van Sumatra verleden jaar heeft afgesproken dat alle provincies samen moeten gaan werken om de natuur te behouden. Dat is een mooie kans om de natuurgebieden, die nu vaak versnipperd zijn, met elkaar te verbinden over de provinciegrenzen heen. Grote dieren als de tijger en de olifant hebben nu eenmaal grotere gebieden nodig om als soort te overleven. Het is nu aan ons om de overheid aan hun voornemen te houden en deze kansen te benutten voor het te laat is!
Tjonge, een beetje een serieuze afsluiter van m’n trip, maar wel een hoopvolle!!
Veel groeten aan alle Indonesiëreizigers en hen die plannen hebben dit geweldige land te bezoeken!