Goed en slecht nieuws
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
21 Juli 2010 | Indonesië, Batavia
De afgelopen twee dagen leuke discussies gehad met het oliepalmteam van WWF Indonesë en geleerd dat zij goede successen boeken: een grote staatsbank heeft zich achter RSPO geschaard en daarmee gaat 21% van de totale investeringen in palmolie volgens de RSPO-criteria! Owee, ik ga te hard: RSPO is een afkorting die staat voor duurzaam geproduceerde palmolie, dus er is geen oerbos voor gekapt! Goed nieuws voor de tijgers en orang oetans!
Meer weten hierover, klik hierop (en bekijk vooral het filmpje!)http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/thema_s/bossen/ontbossing/palmolie/
Ik was dus in een goede stemming tot vanmorgen 6 uur toen ik hoorde dat Iam Kosasih, onze directeur voor het bossen-, dieren- en zoetwaterprogramma afgelopen nacht is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hartaanval! Een grote tegenslag voor ons programma en natuurlijk vreselijk voor Iam en z’n naasten. Ben in de namiddag toch maar even van Jakarta naar Bogor (en terug) gegaan om een bezoekje te brengen. Hij mag dan wel geen bezoek, maar ik ken zijn familie ook!
Dit betekent ook dat we ons werk zeker niet afkrijgen. Ik ga wel zoveel mogelijk werk proberen te verzetten voordat ik terug ga naar Nederland eind van de maand! Dat betekent doorwerken in de avonden en het enige weekend dat ik nog hier ben.