Het mooie bos van Papua!
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
29 November 2010 | Indonesië, Jayapura
De voorzitter en de secretaris vertelden over de opzet, daarna gezamenlijk naar hun locatie gelopen (ruim een uur) door een heerlijk bos heen! Ook goed om de bevolking zo enthousiast te horen spreken over hun bos en alle producten die ze eruit halen! Bijna alles wat ze nodig hebben kunnen ze uit het bos halen! Packing materialen, touwen en natuurlijk hun voedsel om maar een paar producten te noemen.
Als je zo door het veld loopt weet je weer waarom we dit werk doet en dat het ook nodig is maar ook dat er resultaten worden bereikt! Niet natuurresultaten maar ook kunnen we een bijdrage leveren aan de locale bevolking!
Hopelijk geeft zo’n dag in het veld mij ook weer genoeg energie om straks drie dagen vergaderingen met WWF collega’s in Jakarta door te brengen. Ik krijg dan weer veel informatie over me heen over de algemene vooruitgang maar zal ook mijn bijdrage leveren aan ingezette processen. Ook zullen we het proces voor het gehele programma review in gang zetten. Dit gaat volgend jaar in februari plaats vinden. We gaan dan kijken in hoeverre we vooruitgang hebben geboekt in het 5 jaren programma!!
29 November 2010 - 10:14
Marlou:
Gaaf Hans, neem je ook wat eten uit het bos voor ons mee? Top om je enthousiaste verhalen te lezen!
Ben erg trots op mijn bloggende natuurbeschermende collega, jij dus!
Keep up the good work,
Marlou -
11 Maart 2011 - 10:17
Wmmpeters@home.nl:
Hallo Hans,
Ik ben op zoek naar wat goede tips.
Ga samen met mijn vrouw 28 mei naar Papua kom Maandag 30 mei in Biak aan. We vertrekken 20 juni vanuit Biak naar Amsterdam. Zijn Backpackers en willen diverse stammen bezoeken oa. De Asmat, Danie-volk, Tause-stam, Korowai enz. Kun je ons helpen??
Alvast vriendelijk bedankt.
Mieke en Wim Peters