De volgende generatie
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
06 December 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Op zondag was er weer een vlucht terug geboekt, maar ik hoorde dat er ook een auto naar Kota Kinabalu ging (zo’n 8 uur!). Ik kon met de auto meerijden, zodat ik het landschap eens vanaf de grond kon zien. Het was echt verschrikkelijk. Nadat we onderzoeksbos hadden verlaten was het voor 3 uur niets anders te zien dan olie palm aan beide zijden van de weg (zo’n 250 km lang!). Daarna kwam er eigenlijk alleen maar gedegradeerd bos (wat langzaam maar zeker in palm olie wordt omgezet) langs de volgende 250 km, met een kleine onderbreking van het nationaal pak van de Kinabalu berg! Ik begrijp nu pas hoe belangrijk het is dat we de bossen die we nog hebben in Sabah beschermen! Het is echt het laatste stukje bos waar we Orang Utans, olifanten en neushoorns hebben! Gelukkig draagt het WNF daar aan bij! De programmas die heiraan gaan bijdragen gaan we de komende dagen afronden!