Na de beschermde diersoorten weer naar huis
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
13 Februari 2012 | Indonesië, Batavia
We zaten met WWF Indonesië een aantal dagen te brainstormen wat er moet gebeuren om de meest bedreigde diersoorten beter te beschermen en hoe het WWF netwerk hun daarbij kan helpen. Ondanks dat de bedreigingen nog steeds erg groot zijn, zijn de resultaten die behaald worden toch wel bemoedigend (zoals het blijvend verwijderen van mensen uit een park die niet uit de omgeving komen. Goede onderzoeks resultaten naar tijgers en olifanten op Sumatra. En natuurlijk de zeer gemotiveerde en onderlegde staf bij WWF Indonesië. Ondanks de uitdagingen en soms de tegenwerking blijven ze zeer gemotiveerd hun werk verrichten. Helaas is er niet altijd genoeg geld om hun goede werk te ondersteunen.
Ook nog een paar dagen naar het park Ujung Julon geweest. Dat park op West Java is nauw verbonden met WWF omdat dat de reden was om het WWF Indonesië op te zetten 50 jaar geleden! Voor mij goed om er weer terug te zijn na ruim 15 jaar en wederom gemotiveerde park wachters aan te treffen!
Na al deze drukke maar ook inspirerende weken morgen weer terug naar huis…… voor een paar weken.
13 Maart 2012 - 21:28
Martijn:
Hans,
Vorig jaar waren we op Borneo ( Eneco reis ), met als afsluiting de trip naar Ujung kulon, helaas kon je toen vanwege andere verplichtingen niet mee. Via Facebook, Adhi en Andre Crespo, zag ik dezelfde foto's die bij je stuk zijn toegevoegd.. Wat een mooi gebied en een terechte opmerking over de parkwachters, dat was ons ook opgevallen. Ga door met het goeie werk wat je doet.