SoSharks! Save Our Sharks
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
12 Mei 2013 | Indonesië, Bogor
Haaien zijn een ernstig bedreigde diersoort en de oceanen worden leeggevist voornamelijk voor de vinnen. IUCN (International Union for Conservation of Nature - http://www.iucn.org/) heeft afgelopen april verschillende (12) haaisoorten geplaatst op de Red List of Endangered Threatened Protected Species, CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora - http://www.cites.org/)
WWF Indonesië is nu ook hard bezig om de publieke opinie te veranderen. Haaien vinnen soep staat nog vaak op het menu van (Chinese) restaurants. Door met een flink aantal beroemde artiesten, zaken mensen, chef koks samen te werken proberen ze het publiek ervan te overtuigen dat ze moeten stoppen met het consumeren van haaien.
Het was een erg druk bezochte media lunch (81 media!), een goede combinatie van feiten, beroemdheden, hoge functionarissen en video materiaal maakte het een geslaagde twee uur.
Website: www.wwf.or.id/sosharks
Youtube: http://www.youtube.com/user/WWFIndonesia
Naast deze campagne werkt WWF ook met de overheid om een Nationaal Action Plan op te stellen en gezamenlijk uit te voeren; ook het verder terugdringen van de haaien bijvangst staat hoop op de agenda; wereldwijd samenwerken om betere vismethodes te ontwikkelen (Smart Gear); voor de whale sharks zullen we ons hard maken om de belangrijkste gebieden te inventariseren en te beschermen; en natuurlijk het bewust maken van de consumenten o.a. via de Seafood Guide.
Copyright van de fotos: WWF-Indonesia / SOSharks Campaign
Nu nog een weekje Kalimantan en dan naar huis, ben er wel aan toe.
Groet, Hans
12 Mei 2013 - 14:58
Lot:
He Hans,
81 media.... tssss daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen.
Ziet eruit als een mooi evenement. Inspirerend.
Succes daar.
Groet Lot -
13 Mei 2013 - 13:21
Karin G.:
Ha Hans,
Goed verhaal hoor en goede foto's. Succes nog de laatste week!
Karin -
13 Mei 2013 - 17:32
Margriet:
Hallo Hans,
Vreselijk die arme beesten. Goede foto',s want heel indringend. 81 media heb je dus kunnen bereiken, klasse hoor! We moeten er allemaal achteraan blijven zitten. In feite moest haaievinnensoep bij de wet verboden worden, zodat het serveren é'n het eten ervan in de categorie 'wildlifecrime' terecht komt. maar dat is nog een lange weg te gaan.
sterkte de komende week