Market Transformation in Indonesia! In Medan
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
03 Juli 2013 | Indonesië, Medan
Er bleek in ons internationaal netwerk weinig bekend te zijn van het werk dat WWF Indonesië al doet. Ook was er grote tevredenheid over dat ook de domestic markt wordt bewerkt. Voor vele producten (e.g. vis en palm olie) is Indonesië als land ook een grote consument dus als we de sector willen verduurzamen is de domestic markt minstens net zo belangrijk als de export markt.
Om de domestic markt goed te beïnvloeden is samenwerking nodig omdat de grootste retailers in buitenlandse handen zijn en international druk hun gedrag te veranderen. Zeker ar we als dit in combinatie gebeurd met lobbies die de gewone consumenten beïnvloeden.
Er moet nog heel wat werk gebeuren om ook de financiële stromen te verduurzamen, moeten ergens beginnen. Belangrijk is nu dat we capaciteit binnenhalen die dit kan aanpakken.
Ook op het gebied van politiek en wetgeving moet meer worden ingezet. Als er een wil is maar de huidige regelgeving staat het niet toe moet ook dat worden beïnvloedt.
Kortom nog veel te doen, maar het is wel het juiste moment om te beginnen en het momentum dat er nu is te gebruiken! Spannende jaren komen eraan!
Groet, Hans
03 Juli 2013 - 09:39
Karin G.:
Ha Hans, goed bezig hoor! Veel succes de komende tijd. Inderdaad nog veel te doen.