Terug van weggeweest
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
31 Oktober 2014 | Indonesië, Batavia
Omdat ik word gezien als adviseur van de organisatie, willen veel mensen “even” bijpraten. Ik vind dat heel nuttig omdat ik dan binnen een paar dagen veel te weten kom en hoor van issues en projecten waar ik de komende week aan kan werken. Er is op sommige gebieden veel gebeurd en op andere, in mijn ogen, te weinig. Meestal ben ik tevreden, maar soms wordt mijn geduld ook op de proef gesteld.
In een opkomende economie zoals in Indonesië, is en blijft het moeilijk om goed gekwalificeerde mensen aan de organisatie te binnen en –als goed doel- om te kunnen concurreren met tegen de zakelijke sector. Er zijn goed opgeleide mensen, maar hoe houd je ze binnen of win je ze voor de organisatie. Ik denk dat we het redelijk goed doen, maar er zijn ook tegenslagen. Op het gebied van palm olie zitten we al een tijd zonder genoeg capaciteit, terwijl de uitbreiding van palm olie plantages de grootste bedreiging is voor onze bossen; de leefgebieden van bijvoorbeeld orang oetans, neushoorns, tijgers en olifanten. Maar gelukkig hebben we gisteravond een goede kracht mogen verwelkomen bij WWF om deze issues te coördineren!! Ik kijk ernaar uit om met hem te gaan werken.
Afgelopen dagen ben ik ook begonnen om met het Sumatra-team te proberen om hun strategie duidelijker op papier te krijgen. Dan is het ook makkelijker om deze collega’s op een prettige manier aan te sturen en inzicht te krijgen waar de focus van het werk moet liggen. Het zal Sumatra ook beter op de kaart zetten. Ik had gehoopt dat ze wat verder waren, maar helaas. Dat wordt dus even flink aanpakken komend weekend, ik ga begin volgende week de workshop faciliteren, maar inhoudelijk is het nog niet allemaal klaar. Ik bereid mijzelf altijd graag goed voor, ook inhoudelijk, maar nu zal het last minute werk worden. Ik heb er zin in de workshop en de discussie, omdat ik denk dat het hun echt helpt en ze zijn zeer gemotiveerd!
Groet, Hans
03 November 2014 - 14:05
Karin Gerritsen:
Succes maar weer Pak Hans!
Ja, voor natuurbescherming blijft het belangrijk een lange adem te hebben.....
Karin