Over de weg om de veranderingen te zien!
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
28 Maart 2011 | Indonesië, Batavia
In het begin niet veel veranderingen gezien behalve dan dat het drukker is en meer olie palm en kolen mijnen, maar 10 jaar geleden was het bos ook al weg of zwaar gedegradeerd. Maar waar 10 jaar geleden nog bos was is nu alleen gedegradeerd bos, palm olie plantages en kolen mijnen. Het geeft wel aan dat we snel moeten handelen omdat het anders wel eens te laat zijn en is al het bos verdwenen en hiermee ook een stabiel inkomen voor op de langere termijn! Ik zal de komende dagen er dan ook op hameren dat we nu actie moet ondernemen omdat het anders niet meer hoeft!
Afgelopen vrijdag op ons kantoor in Jakarta mijn schema gemaakt om alles te kunnen doen in de tijd dat ik hier ben. Echt helemaal vol geplant! Soms vliegen we in de avond uren naar een volgende locatie zodat we in de morgen weer met een nieuw team aan het opzetten van de jaarplannen kunnen werken!
Ook al veel discussies gehad met WWF staf. Deze informele discussies met veld staf geeft mij goede informatie die ik weer kan gebruiken bij het optellen van de jaarplannen. WWF staf vindt het prettig om met mij te discussiëren omdat het informeel is en ze eindelijk lekker kunnen argumenteren!
Vanmorgen weer eens hard gelopen voor de WWF Challenge. Viel niet mee in de tropische hitte!
Nu op kantoor en heb de eerste draft jaarplannen al van de staf gekregen om te bekijken en feedback to geven! Ze hebben er zin in!
Kijk op www.wnfchallenge.nl hoe u ons kunt sponsoren en wat het WNF doet met uw geld.