Even op en neer naar Malaysia
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
06 April 2011 | Indonesië, Jakarta Pusat
Zit inmiddels alweer in Jakarta om me weer vol op de jaarplannen te storten! De komende drie weken zijn dag bij dag gepland welk veld locaties we de jaarplannen gaan bespreken en waar mogelijk aan te scherpen! Zelfs de weekeinden zijn allemaal vol gepland! Ze gebruiken me echt zo optimaal mogelijk!
Ook hier in Indonesië gaan we de FSC gebieden verdubbelen en dus de leefgebieden voor Orang Utans! We zijn nu bezig met ong 570,000 hectare in voorbereiding voor FSC! Morgen wordt het eerste bedrijf (170,000 ha) door de assessors bekeken! Het management heeft samen met het WWF maatregelen getroffen om de orang utans beter te beschermen. Hierdoor zijn de moeder en kind van de foto beter verzekerd dat hun leefgebied blijft bestaan. Mede dankzij jullie steun (via de natuurverdubbelaar) Daarnaast raken steeds meer houtkap bedrijven geïnteresseerd in FSC. Veel hout bedrijven zullen echter wel zo’n 3 jaar nodig hebben voor ze daadwerkelijk FSC gecertificeerd zijn, maar dan worden ze wel duurzaam beheerd en is de biodiversiteit gegarandeerd (en dus ook het leefgebied van de Orang Utans!)!
Zie natuur verdubbelaar: