Bijna op de helft, maar het zwaarste is geweest!
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
10 April 2011 | Indonesië, Jakarta Pusat
Net terug van ruim 2 dagen op Sumatra om van dat eiland de jaarplannen op te stellen. Redelijk goed gegaan. Het systeem gaat steeds beter werken. Wel zorgelijk is dat de financiële toezeggingen hier altijd maar van korte duur zijn, gemiddeld 1 jaar (het WNF geeft meestal een toezegging van 3 jaar). Dit maakt planning een beetje lastig omdat je vaak niet weet of het geld dat nodig is ook inderdaad komt. Dat het geld nodig is, is wel zeker! Biodiversiteit staat onder hoge druk op Sumatra. Er moet nog heel wat gebeuren om de leefgebieden van de tijgers, olifanten en neushoorns veilig te stellen. Er zijn ook Orang Utans op Sumatra maar daar houdt WWF zich (nog) niet mee bezig omdat andere organisaties dat al doen! Helaas geen tijd gehad om een veld bezoekje te doen, maar natuurlijk wel genoten van mooie verhalen uit het veld onder het eten van mijn favoriete vrucht “Durian”! De samenwerking met de nieuwe WWF Indonesië Directeur voor bossen, zoetwater en dieren gaat gelukkig erg goed, we voelen en vullen elkaar goed aan! Waarschijnlijk kan ik hem begin mei meenemen naar de keukenhof; hij is dan in transit in Amsterdam! Hoop dat de tulpen dan nog bloeien!
Het hardlopen gaat steeds beter! Alhoewel ik zelf nog niet tevreden ben. Denk wel dat ik redelijk in vorm zal zijn voor de Challenge. Kijk op www.wnfchallenge.nl hoe u ons (WNF Going Wild team) kunt sponsoren en wat het WNF doet met uw geld!
10 April 2011 - 19:08
Margrietvankampen:
Geniet ervan. Het is hier prachtig weer in Nederland en ik geniet op mijn manier van de voorjaarsnatuur hier. Met mijn hoorapparaat kan ik weer vogels horen, het is eindelijk gelukt om een geschikte versie voor me te vinden. Maar nu moet ik de 'vegeten' geluiden opnieuw leren. Na plm 1 1/2 jaar doofheid vergeten de hersenen dat snel , maw ik moet soms opnieuw leren horen!!!
IK geniet dus volop zolang het nog kan zonder al te veel last te hebben van allerlei fysieke mankementen
Niets maakt het leven zo waardevol als het besef van de broosheid ervan! -
18 April 2011 - 08:26
Jaap:
Ook een lekker lang Durain moment zo te zien, eet smakelijk! Vreselijke foto van de tijger, 1 strik van niks en weer een geweldig dier de dood ingejaagd.