De eerste dagen
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
19 Januari 2011 | Indonesië, Batavia
Vanaf maandag de resultaten gezien van de afgelopen 6 maanden. Veel belovende resultaten, maar ook toegenomen bedreigingen! In Papua bijvoorbeeld zijn er goede resultaten geboekt op het gebied van sociale bosbouw en het beter beheren van de nationale parken, maar de dreiging op het bos in het algemeen is toegenomen. Vele houtkap concessies voor hout plantages en palm olie zijn uitgegeven ondanks belofte om veel bos te behouden. Het betekend dat we extra inspanningen moeten verrichten.
De teams hebben nog steeds moeite met het rapporteren van concrete resultaten maar het is al wel veel beter dan een jaar geleden. In oktober hebben we gezamenlijk concrete doelen geformuleerd op eiland en nationaal niveau en die concrete resultaten moeten nu natuurlijk worden vertaald naar het veld niveau!
In Sumatra hebben we lang gewacht opdat de overheid de regels zou gaan respecteren en dus de illegale activiteiten aan te pakken. Nu zijn de eerste illegale land landbezetters uit Tesso Nilo National Park gezet en begonnen om het gebied weer te herstellen. Op deze manier wordt het leefgebied van olifanten en tijgers veilig gesteld.
Nog vele dagen te gaan!
Naast het werk moet ik er ook aan denken om te gaan trainen voor de WNF Challenge waar ik in het WNF bruinvis team zit!. Zie ook http://challenge.wnf.nl/ voor informatie en eventueel support!