De eerste Group zit erop, althans……
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
22 Januari 2011 | Indonesië, Batavia
Het is nu de vierde keer dat ik samen WWF Indonesië het nieuwe systeem uitrol (en aanpas). Het gaat steeds beter en wordt al goed gedragen door hun. Het systeem helpt hun en dus wordt het gebruikt! Dat is toch wel het grootste compliment dat je over je werk kunt krijgen! Ze geven nog steeds aan dat ze veel van mijn bijdrage leren. Daar doe ik het toch voor; capaciteit opbouwen bij onze partners. Kost tijd maardan is er wel iets blijvends dat werkt!
Het koste deze keer toch weer veel inspanningen (en tijd) omdat de nieuwe directeur het systeem nog niet onder de knie heeft, maar k ben nu zo vertrouwd met de Indonesische staf dat het eigenlijk vanzelf gaat! Ik kan het geheel gewoon aansturen omdat ze me volledig vertrouwen. Doordat ik zo met het programma bezig ben en het vertrouwen heb kan ik ook suggesties doen over het hoe en wat. Hoop wel dat ik morgen nog een paar uur kan relaxen voordat het maandag weer voluit is met het mariene programma.
Het is voor mij ook een goede manier om op de hoogte houden wat WWF bereikt en niet bereikt in Indonesië. Leerde dat er dus een neushoorn baby in het Ujung Kulon is geboren (zie foto). Daar ben ik erg blij om vooral omdat in Sabah (Maleisië) we problemen hebben met de voortplanting van de neushoorns (er zijn er te weinig in Sabah en leven te geïsoleerd dat ze niet meer paren).